De Broodbakkers
In het authentieke Bergen op Zoom zit een authentieke bakker. De Broodbakkers is een modern en bezield bakkersconcept, gestoeld op oude tradities, namelijk desembrood.
Desem ontstaat op natuurlijke wijze. De bakker maakt een dun beslag van meel en water en laat dat een paar dagen rusten. Afhankelijk van de temperatuur wordt het deeg meer zuur (denk aan Duits zuurdesem) of meer fris (de Franse wijze). De Broodbakkers gaat voor de Franse variant desem en gebruikt bloem en meel dat op de molensteen is gemalen. Dus geen toevoeging van e-nummers en lactose. Het desembrood ontwikkelt tijdens het rijzen, wat minimaal 20 uur duurt, een natuurlijk aroma. Daarna gaat het de oven in waar de traditionele stenenvloer voor een smakelijk brood met overheerlijke krokante korst zorgt.
Naast drie soorten desembrood, volkoren, meergranen en wit, hebben De Broodbakkers ook enkele klassiekers in het assortiment, zoals worstenbrood, croissantjes en dergelijke.